Sök
Nyhetsnotiser
Vindkraftverk hotar naturvärden
2014-09-23 08:59

Även Naturskyddsföreningen i Götene och Skaraborgs naturskyddsförening säger definitivt nej när det gäller ansökan från bolaget H2 Vind att få uppföra ett vindkraftverk utmed Vänerkanten i Hällekis.

Fortum varnar för strömavbrott i vind- och solkraftens spår
2014-09-23 08:57

Fortums VD har i en partsinlaga varnat för att utbyggd förnyelsebar och hållbar energi kommer leda till omfattande strömavbrott på ett seminarium arrangerat av Schibsted/SvD.

Slöseri att bygga vindkraft
2014-09-23 08:54

Ett av våra problem i Sverige är att vi slösar allt för mycket pengar på vindkraftverk. Vi har ungefär 2800 vinkraftverk, då ett vindkraft kostar ungefär 24 miljoner kronor. Tillsammans ger alla dessa vindkraft 4% av all energi i Sverige.


Ska vi verkligen satsa på vindkraft?
2014-09-23 08:47

Ett vindkraftverk kräver en mycket stor yta och är dessutom mycket dyra. De kan kosta hela 12-15 miljoner kronor per MW(megawatt). Det skulle vara en sak om de verkligen skulle gett oss en stor mängd energi, men det gör de inte. Alla dessa pengar slösar vi i onödan.

Kort livslängd
2014-09-23 08:44

Det brukar sägas att vindkraftverken har en livslängd på uppemot 25 år. När det gäller vindkraftparken i Kalmarsund som uppfördes 2001 är det alltså befogat att tala om en halveringstid. De höll i hälften av åren.

Onödig satsning på vindkraft
2014-09-23 08:38

Sveriges vindkraft är helt onödig. Dom står i stora grupper bredvid vägen och landskapet är genast förstört. Dom ger oss knappt energi, och staten lägger oerhörda mängder pengar på en el som knappt gör någonting för landet. Pengar som skulle kunna göra annat för samhället går till spillo, och det är inte bra.


Inget för småländska skogar
2014-09-22 11:55

Att bygga vindkraftsskogar i det småländska landskapet kan endast ses som ett slöseri med investerade medel och en visuell miljöförstörelse.

Mindre vindkraft framöver
2014-09-22 11:53

Det kommer att byggas mindre vindkraft i Sverige de närmaste åren. Investeringarna i framtida vindkraft har minskat dramatiskt i år, rapporterar Sveriges Radios ekoredaktion.

Boende: "Det finns så många konsekvenser"
2014-09-21 08:05

Flera av dem som bor i närheten av området där vindkraftparken ska byggas vid Ödmården, är mycket kritiska till kommunstyrelsens beslut.

SVT

Informationsmiss stoppar vindkraftsbygge
2014-09-21 08:01

Grannar till de påbörjade vindkraftverken utanför Nyhamnsläge informerades inte när bygglovsansökan ändrades. Nu ger länsstyrelsen kommunen bakläxa och Bjäre Kraft tvingas stoppa bygget tillfälligt

HD

 Värdegrund

 

Det största hotet mot vår natur och mot vårt kulturarv utgörs idag av storskalig etablering av vindkraft.

Utbyggnaden av vindkraften har för oss varit det område som med åren kommit att bli helt dominerande. 

Vi är i dag den enda svenska riksorganisation som står upp till försvar för de natur- och kulturvärden som hotas.

 

 

Vi vill

 

att Sverige lever upp till Landskapskonventionens förpliktelser

 

värna om Sveriges vackra natur- och kulturmiljöer samt förhindra storskalig utbredning av industrilandskap och därmed dålig livsmiljö för människor och djur.

 

synliggöra den pågående och planerade politikens biverkningar såsom miljöförstöring, minskad tillväxt, låg effektivitet och stora kostnader.

 

att samhällets stöd till förnyelse inom infrastruktur-, energi-, och miljöområdena sker genom stöd till forskning och utveckling samt genom effektiviseringar och investeringar snarare än genom skatter, subventioner och regleringar.

 

att vindkraftsutbyggnaden och andra stora miljö-, och landskapspåverkande ingrepp genomlyses ur samhällsekonomisk och miljömässig synpunkt

 

Information


FSLs dekal. Klistermärke, 10 cm i diameter, 20 kr per st. - beställes via fsl@landskapsskydd.se. V.g. uppge namn och adress så sänder FSL märkena med inbetalningsavi.

Vindkraften - är den värt sitt pris?
Vill Du köpa bok om vindkraft? Sätt in 125 kronor på plusgirokonto 155 79 30 – 3. Bengt Lindhé Förlag och ange tydlig postadress.

Twingly Blog Search link:http://www.landskapsskydd.se/ sort:published Inlänkar 3
Design och teknisk lösning Vema Interactive Design